Volkswage Atlas este cel mai nou SUV al producătorului german de automobile care vine să satisfacă pofta de asemenea vehicule pe piaţa de maşini din Statele Unite ale Americii. Off-roader-ul urmează a fi prezentat şi la Salonul Auto de la Los Angeles.

Cunoscut cândva ca Volkswagen Teramont, noul Atlas este construit pe platforma modulară MQB şi oferă suficient spaţiu pentru şapte pasageri, aşezaţi comod pe trei rânduri de scaune. SUV-ul măsoară 5.037 mm în lungime, 1.979 în mm lăţime şi 1.767 mm în înălţime, fiind astfel cel mai voluminos Volkswagen disponibil pe piaţa din SUA.

Încă de la lansarea Volkswagen Atlas va fi disponibil cu două motorizări. Unitatea de 2.0 litri în patru cilindri turbo dezvoltă 238 de cai putere şi este agregată cu transmisia cu opt rapoarte, aceeaşi cutie de viteze fiind disponibilă şi pentru V6-le de 3.6 litri ce livrează 280 de cai putere. Există o diferenţă între cele două la nivelul şi tipul tracţiunii, astfel că standard, Atlas-ul de 2.0 litri poate fi comandat doar cu tracţiune pe puntea faţă şi numai versiunea cu motorul V6 este disponibilă cu sistemul de tracţiune integrală.

Maşina este dotată cu tot felul de tehnologii moderne, sistem de infotainmet cu suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto, MirrorLink, sistem audio Fender cu 12 difuzoare, sisteme de siguranţă Automatic Post-Collision Braking System, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Blind Spot Monitor, Lane Departure Warning şi chiar funcţia de frânare automată de urgenţă, Autonomous Emergency Braking.

Noul Volkswagen Atlas va fi disponibil pentru clienţi începând cu anul 2017.
VW-Atlas-1 VW-Atlas-1_1 VW-Atlas-2 VW-Atlas-3 VW-Atlas-4 VW-Atlas-5 VW-Atlas-6 VW-Atlas-7 VW-Atlas-8 VW-Atlas-9 VW-Atlas-10 VW-Atlas-11 VW-Atlas-13 VW-Atlas-14 VW-Atlas-15 VW-Atlas-16 VW-Atlas-17

Comentarii