Compania Volkswagen a prezentat recent o nouă versiune de top a hatchback-ului Golf GTI care a primit denumirea TCR. Automobilul a fost dotat cu un limitator de viteză care poate fi dezactivat, devenind totodată cel mai rapid model Volkswagen destinat drumurilor publice și cel mai rapid Golf produs în serie. Noul model a fost pezentat în cadrul celei mai mari întâlniri a fanilor GTI lângă lacul Wörthersee, Austria.

Hot-hatch-ul care defapt reprezintă varianta civilă a bolidului de curse Volkswagen Golf GTI TCR, acesta este echipat cu un motor turbo de 2.0 litri volum, care livrează 290 de cai putere și 370 de Nm cuplu motor, disponibil deja de la 1.600 de rotații pe minut. Pe un Golf GTI, acest propulsor oferă 230 de cai putere în varianta de bază și 245 CP în versiunea Performance.

În plus, noul model este echipat cu o cutie robotizată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și un diferențial LSD pe puntea față. Viteza maximă de care este capabil Golf GTI TCR este limitata electronic la 250 de kilometri pe oră. Însă, fără limitator ea atinge 264 km/h.

Comentarii