Imagine simbol

Inginerii Volkswagen lucrează la o nouă gamă de motoare diesel. Acestea vor avea un volum de 2.0 litri și puteri cuprinse între 136 și 204 CP. Principala noutate este însă includerea acestora în sisteme de propulsie hybrid.

Mai exact, propulsorul va funcționa împreună cu un sistem micro-hibrid de 12 volți, alimentat de un acumulator Li-Ion. Acest lucru va permite o reducere a consumului de carburant, dar și o cantitate de emisii „extrem de scăzută” indiferent de stilul de condus. Volkswagen menționează că noul motor diesel va fi utilizat de Audi pe modelele cu sistem de propulsie montat longitudinal, dar și pe modele ale unor mărci precum Skoda și Seat dezvoltate pe platforma MQB, scrie automarket.ro.

De asemenea, Volkswagen a anunțat dezvoltarea unui nou motor TGI Evo de 1.5 litri care va utilizat gaz natural compresat, iar aceasta va fi bazat pe motorul TSI de 1.5 litri.

Cele două unități de propulsie sunt anunțate la numai o zi după ce germanii au confirmat că viitoarea generație Volkswagen Golf va fi disponibilă inclusiv într-o versiune cu sistem de propulsie micro-hibrid de 48 de volți.

Comentarii