Mercedes-Benz X-Class. Acest nume are şanse mari să rămână în istorie, ca fiind nu doar primul pickup utilitar de la Mercedes-Benz, dar şi cel care aduce calitatea premium în acest segment de vehicule.

Înrudit cu Nissan Navara şi Renault Alascan, noul X-Class se remarcă printr-un adaos considerabil de dotări şi funcţii, împrumutate din gama constructorului german de automobile, cum sunt Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. Totodată pickupul promite să se diferenţieze cu un plus de confort şi dinamică faţă de concurenţii săi.

Mercedes-Benz Clasa X mizează pe câteva elemente stilistice caracteristice mărcii, remarcându-se în special cue grila frontală masivă și blocurile optice supradimensionate. Vor exista mai multe versiuni de dotare, iar prima începe cu „Pure” și se adresează celor care vor să ducă la extrem performanțele pick-upului german. A doua versiune se numește Progressive și oferă ceva mai mult confort, dar și accesorii de o calitate mai bune, iar vârful de gamă a primit denumirea de Power și transformă pick-upul într-un model ceva mai cochet.

Pentru început, X-Class de la Mercedes-Benz este oferit cu motorizarea de 2.3 litri diesel, ce produce 163 de CP, în versiunea X 220 d şi 190 de CP pe modelul X 250 d. La anul deja, Mercedes-Benz va introduce V6-le diesel de 258 CP. Pentru anumite pieţe, germanii au în rezervă maşini echipate cu motoare pe benzină de 165 de CP.

Lansarea pe piaţă este planificată pentru luna noiembrie a lui 2017, iar în Germani X-Class va vea un preţ de start de 37.294 de euro cu TVA inclus.

Comentarii