Celebrul atelier german de tuning AC Schnitzer, a reușit deja să îi ofere un tratament noului sedan de performanță BMW M5. Grație celor 700 de cai putere pe care îi posedă vehiculul după aplicarea modificărilor, acesta și-a îmbunătățit timpul pe circuitul Sachsenring cu tocmai 4 secunde!

Specialiștii atelierului, au forțat motorul V8 Twin-turbo de 4.4 litri volum care în stoc arată 600 de cai putere, până la tocmai 700 CP, iar cuplul motorului a crescut de la 750 până la 850 Nm. La fel sedanul bavarez de înaltă performanță a primit o suspensie modificată care este cu mult mai rigidă decât cea din uzină și oferă o gardă la sol micșorată. Ba mai mult, a fost îmbunătățită și aerodinamica caroseriei prin adăugarea elementelor precum un eleron pe ușa portbagajului și un splitter la nivelul barei față. Stilizarea automobilului este completată în ultimă instanță de un set de jante speciale marca AC Schnitzer.

Modificările aduse lui M5 de tunerii nemțești au fost testate de celebrul pilot al companiei BMW, Jorg Muller. Acesta a parcurs circuitul Sachsenring care cuprinde o distanță de 3.67 km, înregistrând un timp 3 minute și 31,7 secunde. Astfel Muller și-a îmbunătățit propriul record înregistrat pe acest traseu mai devreme, la volanul unui BMW M5 standard.

Comentarii