Orice fan sau proprietar al mărcii Mercedes, ar dori să aibă un set de îmbunătățiri de la AMG. Pentru cei ce au procurat noul E-class Estate în caroseria s213, iar dintr-un motiv sau altul nu au reușit să capete aceste modificări, cei de la Brabus le propun un program de tuning foarte stilat și performant.

Oferta Brabus cuprinde atât partea estetică cât și cea tehnică a automobilului. Astfel la capitolul frumusețe exterioară avem, jante de tip monoblock, bara faţă şi spate restilizate, unde cea din urmă este completată de un difuzor care accentuează caracterul sport al modelului.

Habitaclul este tapițat cu piele, bineînţeles, iar opțional sunt propuse inserții din Alcantara. Nu lipsesc elementele din aluminiu cum ar fi pedalierul sau micile accesorii persoanlizate.

Pentru iubitorii de performanţe, Brabus prezintă modulul PowerXtra B20 destinat modelului E200, cu ajutorul căruia pot fi obţinuţi un total de 225 CP și 333 Nm, iar pentru versiunea E250, PowerXtra B25, care vine cu un plus de 34 CP și un cuplu motor de 50 Nm.

Versiunea de top, E43 4Matic poate fi echipată cu dispozitivzl PowerXtra B30-450, ce forțează motorul până la pragul de 450 CP și 570 Nm. Surplusul de cai putere îi asigură break-ului un sprint de la 0 la prima 100 km/h de 4,4 secunde.

Nu au fost uitați și iubitorii de motorizări diesel, ce au procurat modele cu indexul E220d și E350d. Expertii de la Brabus au dezvoltat softuri aparte, încadrate în dispozitivele PowerXtraD3 și PowerXtraD6 respectiv. Primul ridică puterea propulsorului cu 27 CP și 50 Nm, iar al doilea adaugă 51 CP și tocmai 100 Nm cuplu motor.

Opțional clienţii pot comanda şi un sistem de evacuare ceva mai sport, prețul căruia însă, se formează individual pentru fiecare client.

Comentarii