Șapte ani în urmă, atelierul G-Power se lansa în lista tunerilor potenți datorită creației sale pe care a numit-o Hurricane RR. Aceasta reprezenta un BMW Seria 5 în caroseria E60, care a primit o serie întreagă de modificări tehnice estetice, printre care se numără și două compresoare mecanice atașate motorului V10, care accelerau sedanul până la o viteză maximă de 371 km/h!

Acum, specialiștii din Peutenhausen continuă să impresioneze prin multitudinea de proiecte pe care le lansează practic în fiecare lună. Cel mai recent exemplu de creație a acestui atelier de tuning este un Mercedes-AMG C63, care a fost forțat să dezvolte 800 CP și 1.000 Nm cuplu motor.

Inginerii G-Power au început de la motorul V8 de 4.0 litri volum instalat din uzină și au înlocuit turbosuflantele de serie cu unele mai performante, au schimbat complet sistemele de admisie a aerului, au instalat o altă evacuare și un set de pistoane forjate! Totodată, tunerul german oferă clienților săi și opțiunea de ranforsare a cutiei automate cu șapte rapoarte instalată pe C63 AMG din uzină.

După modificările aduse, acceleratia de la 0-100 km/h dureaza doar 3.4 secunde, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de peste jumătate de secundă comparativ cu timpul unui Mercedes-AMG C63 stoc. Viteza maximă însă, este principalul punct pe care mizează de fiecare dată cei de la G-Power, în acest caz aceasta depășește 330 km/h, potrivit primelor informații oficiale.

In stilul caracteristic G-Power, clienții primesc la pachet un set de jante cu diametrul de 20 inch, pe care compania germana îl ofera cu sau fără anvelope, la alegerea clientului. Noile jante vin cu un design în cinci spițe duble, sunt propuse finisari diferite și sunt confecționate din aluminiul folosit în industria aeronautică, pentru o greutate redusă.

Comentarii