Piața SUV-uril crește cu pași gigantici, la moment fiind cea mai populară nișă de de pe piața mondială a automobilelor. Mai nou, de producerea SUV-urilor s-au apucat chiar și constructorii care nu au mai făcut-o până acum, vestiți pentru supercarurile sale cum ar fi compania Lamborghini, sau pentru vehiculele de lux cum este în cazul celor de la Bentley.

Totuși cei de la Lamborghini au reușit să construiască un model care pe lângă faptul că posedă toate calitățile pe care ar trebui să le aibă un SUV, mai oferă și o performanță uimitoare. Modelul italienilor este printre puținele SUV-uri ce pot depăși pragul de 300 de km/h, acest lucru multumită în mare parte propulsorului V8 Twin-turbo de 4.0 litri volum care este ascuns de sub capotă. Unitatea este capabilă să dezvolte 650 de cai putere și 850 Nm cuplu motor!

Ba mai mult, deși cântareste 2.200 de kilograme, Urus accelereză de la 0-100 km/h în doar 3.6 secunde și atinge viteza maximă de 305 km/h!

Chiar dacă nu avea pretenții la performanțele tehnice, un proprietar al modelului Lamborghini Urus, și-a încredințat automobilul rușilor de la atelierul de tuning TopCar, pentru a-l personaliza la maxim la capitolul modificări estetice.

Tunerii nu s-au gândit mult timp și s-au apucat de muncă, proiectând pentru SUV-ul performant un set de spoilere redesenate, jante cu dimensiuni generoase, un difuzor complet nou, prize de aer suplimentare, un eleron pentru ușa portbagajului, praguri modificate și elementul principal – o capotă ”deosebită”.

Defapt, conform rușilor de la TopCar, capota reprezintă principalul element de rezistență a acestui pachet de tuning. Aceasta fiind confecționată din fibră de carbon, la fel ca și celelalte elemente aerodinamice, dar având un design special și pe interior o întărită cu Kevlar!

Conform prețurilor afișate pe site-ul atelierului de tuning TopCar, pachetul de modificări propus pentru Lamborghini Urus, ar costa circa 33.900 de euro!

 

Comentarii