Atelierul Icon, situat în California SUA, care se specializează pe restaurarea mașinilor de epocă a prezentat recent un proiect cu totul și cu totul special. Aceștia au transformat vechiul Mercury Coupe produs în anul 1944, într-un adevărat vehicul electric!

Automobilul care a stat mult timp fără mișcare, a fost echipat cu un sistem de propulsie electric și un bloc de baterii Tesla Performance cu o capacitate de 85 kWh. Sistemul electric de propulsie a fost proiectat de specialiștii Icon și Stealth EV, în așa mod ca acesta să semene vizual cu un motor V8!

Sub capota automobilului au fost instalate elemente electronice ale sistemului de propulsie și o parte din baterii, iar motorul electric propriu-zis se află în locul unde tradițional se regăsește cutia de viteze. Puterea totală a acestui tren de propulsie electric este de circa 406 cai putere și 637 Nm. Constructorii promit o autonomie de circa 322 de kilometri , totodată bateriile pot fi complet încărcate timp de 90 de minute.

Însuși automobilul, Mercury Coupe, practic nu a suferit careva modificări în felul cum arată. La interior observăm că geamurile pot fi deja acționate electric, ceasurile de bord originale au fost înlocuite cu unele digitale Andromeda, care însă păstrează stilul clasic. La fel au fost schimbate manetele și gurile de ventilare.

Comentarii