Dealer-ul german CAR special, a scol la vânzare un Volkswagen SpaceCamper TH5, eschipat cu un motor împrumutat de la modelul Porsche 911 Turbo (997). Propulsorul de tip boxer dotat cu turbocompresor, are o capacitate de 3.6 litri volum și dezvoltă 460 CP și 620 Nm. Viteza maximă pe care o atinge van-ul modificat depășește pragul de 270 km/h.

Vehiculul a fost construit de compania germană TH Automobile, care pentru o rigiditate sporită a caroseriei a întărit podeaua automobilului, iar șasiul a primit unele elemente împrumutate de la Porsche 911. Trenul de propulsie provenit de la un Porsche 911, a fost instalat în partea posterioară a automobilului. În anul 2013, anume acest exemplar a înregistrat un record absolut de viteză al camperilor, la un test organizat pe circuitului italian Nardo, unde a și a fost atinsă viteza de 279,9 km/h, iar accelerarea de la 0-100 km/h a durat doar 4.9 secunde.

Lista dotărilor acestui van, cuprinde opțiuni precum un sistem de frâne Brembo, care folosește etriere cu șase pistoane pentru axa față și cu patru pistoane pentru axa spate, un set special de jante din aliaj, o suspensie sport, un volan Porsche, Cruise Control, o cameră retrovizoare și ceasuri de bord marca Porsche.

Necătând la modificările pe care le-a primit, acest SpaceCamper TH5, rămâne a fi la fel de practic ca și până la transformările radicale primite. Acesta este eschipat cu o bucătărie, o masă pliantă, patru locuri de dormit, lavoar, și un acoperiș retractabil cu clipsuri din carbon, care poate fi deschis astfel mărindu-se volumul interiorului.

Pentru acest model exclusiv și unic, reprezentanții companiei CAR special, anunță un preț deloc modest de 139.800 de euro.

Comentarii