Lada Niva este un offroader legendar, recunoscut în toată lumea ca o mașină rusească care poate trece prin orice teren accidentat și reparată cu minim cheltuieli financiare și cunoștințe tehnice. Însă celebrul SUV începe să cucerească noi curente de tuning.

Niva despre care vă voi povesti astăzi este pregătită în cele mai bune tradiții ale curentului de tuning Stance. Un flux tot mai urmărit și practicat de generația tânără a entuziaștilor auto. Exemplarul care îl puteți admira mai jos a fost construit nu de o echipă de profesioniști și nici de un atelier vestit de tuning. Vehiculul a fost pregătit de un tânăr de 23 de ani din Krasnodar, Rusia, pe nume Konstantin Leahov.

Proprietarul acestei neobișnuite nive, a început de la ceea că a dezbrăcat complet offroader-ul și l-a revopsit în culoarea verde, iar compartimentul motorului a fost finisat într-o culoare brună care se combină perfect cu culoarea caroseriei. După care a fost instalată o suspensie custom pe aer, cu reglaj pentru fiecare roată, pentru a coborâ cât se poate de tare garda la sol și a așeza frumor jantele din aliaj marca Zauber, în aripile vehiculului, conform canonurilor Stance-ului.

Tânărul a optat pentru a păstra interiorul din uzină, însă l-a recondiționat pentru ca acesta să arăte intact. Lucru ce nu putem spune despre motor, care a fost schimbat pe unul marca Toyota 4S-FE de 1.8 litri volum, care cuplat la o cutie automată livrează 125 CP și 162 Nm. O putere suficientă pentru un condus liniștit spune Konstantin.

În acest an, lucrările asupra Nivei au fost finisate, iar automobilul a debutat în cadrul festivalului de mașini low Grounded din orașul Sochi. După apariția sa, Niva a câștigat popularitate iar imaginile cu ea au devenit virale pe internet!

Comentarii