Proiectat în anii `80 pentru a fi un hatchback accesibil tuturor păturilor societății, Opel Kadett E a devenit un adevărat bestseller pentru constructorul german. În anul 1985 acesta a câștigat titlul de mașina anului în Europa, iar versiunea sa de performanță GSI, a participat chiar și la cursele legendare DTM.

Pentru mulți automobiliști de rând, Opel Kadett a râmas în amintiri doar ca un model care avea tabla caroseriei prea slabă și ruginea ”văzând cu ochii”. Însă ca și orice alt model din lumea acesta, Kadett-ul și-a găsit fanii, unii dintre care îi aduc cele mai neobișnuite modificări și îl transformă în groaza supercarurilor.

Da, ați citit bine, anume așa a fost poreclit exemplarul din imaginile de mai jos, Supercar Killer! E un sleeper la baza căruia stă un Opel Kadett cu trei uși, echipat tracțiune integrală și un motor de 2.0 litri volum, tunat la maxim, într-atât ca să ofere un total de 1.250 de cai putere și să dezvolte o viteză maximă de 312 km/h parcurgând o distanță de 804 metri!

Comentarii