iarna in chisinau

Nici urmă de transport public, pe unde și unde mai vezi câte un automobilist disperat în căutarea drumurilor deszăpezite și pietoni șocați de iarna din aprilie, cam așa arată orașul văzut prin obiectivele camerelor foto.

După ce totul a înverzit frumos, acum totul este nins…frumos. Doar că în toată splendoarea iernii din această primăvară se mai zărește câte un utilaj de deszăpezire rătăcit care nu știe de unde să înceapă și încotro să meargă. Odată cele mai aglomerate străzi din capitală, ca str. Pușkin, A.Mateevici, București sau Șciusev, acum sunt practic pustiite de viscol.

iarna in chisinau
str. M.Kogălniceanu

Încearcă să le recunoști din imaginile de mai jos. Pun pariu că nu îți va reuși prea ușor.

iarna in chisinau
str. N. Iorga

Autoritățile au decretat situație excepțională și nu recomandă nimănui să iasă din casă. Meteorologii spun că va mai ninge și mâine, iar între timp fiecare se descurcă cum poate în cea mai înzăpezită lună a lui aprilie din câte îmi amintesc eu.

iarna in chisinau
str. București

Sunt sute de copaci doborâți, linii de curent electric avariate, mașini distruse și persoane care au avut de suferit.

iarna in chisinau
str. A. Șciusev

Lăudabil este faptul că polițiștii, carabinerii, pompierii dar și alți angajați ai instituțiilor de stat au ieșit în stradă să le dea o mană de ajutor autorităților locale. Mai mult, sunt mulți locuitori ai capitalei care au sărit și ei în ajutor, lucru pe care îl apreciem.

iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau iarna in chisinau

 

 

Comentarii